Corona Nieuwsupdate KNVB

Corona Nieuwsupdate KNVB

UPDATE 14-01-2022:  N.a.v. de persconferentie van afgelopen vrijdag 14 januari, leest u hieronder de update vanuit de KNVB met de nieuwe regels en mogelijkheden.

Wat zijn de huidige regels voor het voetbal? 
Vanaf vandaag, 15 januari is het weer voor iedereen mogelijk om te trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden op de club, op het veld én in de zaal, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip. 

• Kantine mag niet open, wel kan weer het consumptie-afhaalloket worden gehanteerd. Mensen van 13 jaar en ouder moeten daarbij wel een mondkapje dragen.
• Kleedkamers mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB) door sporters van 18 jaar en ouder. Daarnaast dient in de kleedkamer een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder.
• Publiek is niet welkom.

Vervolg competitie  
Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zetten we nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen*. Na de persconferentie van de 25e hopen we meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven. In de tussentijd worden verschillende scenario’s uitgewerkt die wij bespreken met de diverse belangenorganisaties.

Wedstrijdfit  
Zoals vermeld zetten we in op een zo snel mogelijke hervatting van de competitie. De afgelopen weken hebben met name de senioren voetballers niet kunnen voetballen. Juist voor deze groep is het raadzaam om zo snel mogelijk weer in actie te komen en zich voor te bereiden op de herstart van de competitie. Organiseer (extra) trainingen, interne partijtjes of toernooien om de voetballers weer (wedstrijd)fit te maken voor het vervolg van het seizoen. Kijk voor meer informatie, inspiratie en ondersteuning op de volgende 
pagina: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/65747/bereid-je-voor-op-de-competitie 

Verantwoordelijkheid  
Als laatste willen we benadrukken dat het omikron virus, de heersende variant op dit moment, zeer besmettelijk is. Dit is ook te zien aan de vele besmettingen die dagelijks erbij komen. Houd je hierdoor goed aan de basisregels, ook als je gevaccineerd bent. 
• Bij klachten blijf je thuis en doe je direct een test
• Houd 1,5 meter afstand
• Was vaak je handen
• Hoest en nies in je elleboog
• Schud geen handen
• Draag als trainer/coach je mondkapje zoveel mogelijk
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!