LOENEN AAN DE VECHT – Het 3e Helfttal staat boven aan de ranglijst met 4 gespeeld en 10 punten. Daarbij is het doelsaldo ook nog eens 23 mee en 5 tegen, prima statistieken dus. Door het gelijke spel tegen Abcoude kan WVHEDW de ploeg echter nog wel voorbij, mits zij de inhaalwedstrijd winnen. “We doen weer goed mee en gaan natuurlijk voor die ster op het shirt”, aldus de Trainer. Voor het eerst stond er een wedstrijd tegen sv Ouderkerk op het programma, nummer 4 van de ranglijst. Wederom wonnen de rood-blauwen en opnieuw wisten ze het net weer te vinden.

Zoals gezegd was Ouderkerk nog een onbekende, maar qua leeftijd en postuur ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Gesponsord door de Toppers, inclusief glitters in de bedrukking, begon Ouderkerk sterk. Daarbij dient gezegd te worden dat het 3e Helfttal juist een matige start kende. Weinig beweging, veel simpel balverlies en een organisatie die niet optimaal stond. Desalniettemin gaf de ploeg weinig weg, maar creëerde het zelf ook nog niet veel. De strijd was stevig en af en toe liepen de gemoederen wat op, maar scheidsrechter Schoenmakers hield beide ploegen in toom. Na ongeveer een half uur was het dan toch raak, maar wel voor Ouderkerk. Een vrije trap van een meter of 25 werd niet goed verwerkt door de Vliegende Keep en de spits kon eenvoudig de bal binnen tikken. Met deze tegenslag en een matige eerste helft tot dan toe zou het een lastige middag worden. In het laatste kwartier voor rust konden de rood-blauwen toch wat aandringen en werden er langzaam wat kansjes gecreëerd. Op links lag er steeds ruimte voor de Bruine Beer, Bouwpakket en Schapie om op te komen en gevaarlijk te worden. Vijf minuten voor rust was de gelijkmaker dan ook een feit. Schapie ging diep op dezelfde linkerkant en vond Nummer 14 voor de goal, 1-1. “Als er geen ruimte is, moet je ruimte creëren om daarna die ruimte ook weer te kunnen benutten, maar das logisch” analyseerde Nummer 14. Ineens leken de rollen omgedraaid, want weer twee minuten later speelde de defensie van Ouderkerk de bal in de voeten van Nummer 14, die gelijk kon uithalen en opnieuw doel trof. “Als je niet schiet kun je niet scoren”. Dit schot was kennelijk zo hard dat ook scheidsrechter Schoenmakers niet op de been kon blijven. Gelukkig kon hij gewoon verder. Binnen 5 minuten zag de wedstrijd er weer een stuk beter uit en smaakte de thee ook wat lekkerder.

In de 2e helft speelde de linies wat dichter op elkaar en werd er makkelijker gevoetbald. Inmiddels kwam ook Zizou op over links en wist de verdediging voorbij te gaan. “Iek probeerde du achterlijn te halun en zag Quatorze vrijlopun”. Hij kon de bal licht toucheren en zijn hattrick hobbelde langzaam via de paal binnen. Enkele minuten later volgde er een kopie van deze goal, wederom Zizou trok naar de achterlijn en wist voor de tweede keer de voet van Nummer 14 te vinden. “Soms moet je wegblijven om er te kunnen komen” vertelde de doelpuntenmaker. Het ging nu hard, want weer een paar minuten verder was het opnieuw Nummer 14 die ditmaal vanaf rechts een identieke bal kreeg, nu van de ingevallen Trainer. “Wat je met links kan, moet je ook met rechts kunnen, anders heb je 50% minder kans om te scoren”, reageerde Nummer 14 op zijn 5e goal. De koek was nog niet op voor Nummer 14. Deze keer werd hij niet vanaf de achterlijn bediend, maar kreeg hij de bal mee in de diepte. De uitkomende keeper verschalkte hij met een stiftje en de dubbele hattrick was een feit. “Kijk er zijn 3 manieren, als de bal er niet onderdoor kan, ofschoon erlangs, dan kan de bal er alleen nog maar overheen. Een keeper die al gaat liggen heeft dus al 33% minder kans”. Het laatste kwartier leek de ploeg wat weg te zakken en verdween de organisatie. Ouderkerk kon hiervan profiteren en maakte haar 2e treffer van de dag, 6-2. Nummer 14 verliet het veld voor die Rooie en hij mocht zijn geluk ditmaal beproeven op het middenveld. Gelukkig kwam de organisatie weer terug in de ploeg en werden er weer enkele kansen gecreëerd. De Sleep was al een keer dichtbij en even later ook die Rooie, maar waar de keeper eerder te vroeg naar de grond ging, bleef hij ditmaal staan. Zonder keuzes van beiden verdween de bal deze keer niet in het net. Geen goal, wel een kapotte lip. Toch was het de Sleep die vlak voor tijd de bal wist te veroveren in de zestien en de zevenklapper compleet maakte. Voor het eindsignaal was er nog een rare gewaarwording. Normaal staan ze centraal achterin, maar nu waren die Rooie en de GVR samen voor de goal te vinden. Laatstgenoemde stond klaar om uit te halen, maar scheidsrechter Schoenmakers vond het genoeg.
Door deze overwinning blijft de ploeg met 13 punten uit 5 wedstrijden bovenaan staan en staat het saldo op 30 goals mee en 7 tegen. Man of the match was natuurlijk de Sleep, die met zijn goal de wedstrijd in het slot gooide en het verzet van Ouderkerk brak. Hij verdient hiermee een bardienst die hij op een willekeurige zaterdag kan inzetten, gefeliciteerd! Volgende week wacht er een thuiswedstrijd tegen Roda’23, aftrap 12.00 uur, tot dan!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten