AMSTERDAM – Het 3e Helfttal bestaat natuurlijk uit vaders (met goddelijke lichamen), maar de goedheiligman was dezer dagen alom aanwezig en zorgde dus voor wat afwezigen. Op dit soort dagen zal de Trainer flink moeten puzzelen voor de opstelling. Opa dos Santos Perreira di Soussa Faria Dam vertelde: “Vroeger hadden we tenminste nog respect voor de Trainer, tegenwoordig vragen de vrouwen des huizes om aanwezigheid van manlief, tradities veranderen nou eenmaal”.
Op de ochtend van de wedstrijd liet ook Nummer 14 weten dat hij later zou zijn: “Zodra ik weg ben bij mijn oom met die baard (Nummer 3), kom ik naar Amsterdam, begin maar vast, want hij is nog niet aan land”. Altijd goed voor de boetepot, maar tegen een naaste concurrent voor het Herbstmeisterschap zijn alle spelers hard nodig. Doordat de wedstrijd iets later is begonnen arriveert Nummer 14 nog vroeg in de wedstrijd: “Toen ik aankwam viel de eerste treffer al binnen, helaas aan de verkeerde kant”. Gauw omkleden en plaatsnemen op de bank, hij is dus niet door een Piet meegenomen naar Spanje. Je weet nooit ‘hoe een scout een spits vangt’. Niet veel later trokken de rood-blauwen de stand gelijk. De voorzet van Fukushima stuiterde voor de keeper en de Daanvoerder wist hem nog net te verlengen, 1-1. Toch was het spel traag, onzuiver en er was weinig beweging. Dit leidde er toe dat WV-HEDW het overwicht hield en voor een tweede keer op voorsprong kwam. Nog voor rust valt de Bruine Beer uit, geen schotwond of valstrik, maar een gewonde poot na een frontaal ijsbeentje, dat wordt fijn opstaan de volgende dag.
In de rust blijkt Zizou zijn buitenspeeltijd ook op te zijn, hij moet weer terug naar de kraamvisite “Iek wiel heel kraag die hele match voetballuh, maar die moedurh wiel dat iek weer die koffie kom inschenkuh”. Opa dos Santos Perreira di Soussa Faria Dam, het Kruiswijk-kartel en Nummer 14 moeten voor nieuwe input zorgen. Nummer 14 is gelijk dichtbij, maar zijn schot beland hard op de paal, de jacht is geopend. Er volgen kansen genoeg en de druk neemt toe, dat moet goed komen zou je denken. Uit een afgeslagen corner komt de bal opnieuw voor en de GVR torent boven iedereen uit en kopt de hoge bal bij de 2e paal binnen. Er op en erover. Dat is precies wat er een kwartier na rust gebeurt, maar dan met de enkel van Nummer 14, er op en erover… Bij het doorjagen op de keeper staat zijn enkel vast in het nepveld, hij voelde het knappen en ging kermend waterpas. De ambulance kon gebeld worden. Met 2 ziekenhuizen in de buurt zou dat geen probleem moeten zijn. De kreet uit de Flodder film “Toet, zet maar een biertje minder in de kleedkamer” kon worden toegepast Nummer 14 werd bij de dug out neergelegd in afwachting van de ambulance. Ondertussen ging de wedstrijd door en kwam de ploeg voor een 3e keer op achterstand tegen een mindere tegenstander. Het lukt nog niet in de echte topwedstrijden bij de rood-blauwen. Andermaal op jacht naar de gelijkmaker en deze viel gelukkig vlak voor tijd. Baloknelli verlengde de bal en die Rooie kon de 3e kopgoal maken. Helaas kon een 4e goal niet meer gemaakt worden. De Bruine Beer is mank en Nummer 14 is voorlopig uitgeschakeld en zit in het gips. Wederom niet verloren van een directe concurrent, maar wel verloren van het nepgras.