LOENEN AAN DE VECHT – Een week later wachtte er een nieuwe confrontatie om de koppositie, ditmaal tegen FC Amsterdam. Op donderdag werd er scherp getraind, na de training koppen geteld, dat moeten er genoeg zijn. Poppedoppie ofzo geeft meteen aan dat hij dan aan zijn nieuwe huis gaat werken, Baloknelli is een twijfelgeval, Bruine Beer nog herstellende van vorige week, Fukushima twijfelachtig, Nummer 14 ligt in de MRI-scan en Zizou mag de 2e helft buiten spelen. De Trainer moest weer creatief zijn. Vandaag FC Amsterdam op bezoek, vorige week moest deze ploeg nog tegen een concurrent voor de koppositie, Zuid-Oost United. Deze wedstrijd heeft de 90 minuten niet volgemaakt na een rode kaart, dus nog geen uitslag. Bij winst kon het Herbstmeisterschap binnengehaald worden. De taken van Nummer 14 zijn verdeeld, die Rooie staat al klaar met de boetelijst, de Vliegende Keep zal pogen een verslag te maken. De Daanvoerder had de verzameltijd vastgesteld op 11.08 uur. Altijd verrassend die tijden, maar een telling om 11.09 uur gaf aan dat er nog niet genoeg spelers waren om te starten, die Rooie pakte zijn puntenslijper al om te gaan schrijven. Schapie, Fukoshima en Baloknelli nog onderweg, Poppedoppi ofzo en Zizou arriveren op tijd voor de 2e helft. Na nogmaals geteld te hebben komt de Trainer op 12: “Gelukkig, dan hoef ik zelf niet te starten, je moet de tegenstander natuurlijk wel een kans geven”. De basis-11 waren dat niet van plan, de Vliegende Keep heeft hele 1e helft geen bal gezien, zijn collega aan de andere kant des te meer. Helaas werd alles geraakt, de paal, de lat (2x = 4 euro boete), de keeper en de achtervanger, maar in het net wilde de bal niet. Baloknelli dacht zijn 2e van het seizoen te maken, maar de scheidsrechter had een overtreding gezien. “Mij is ook niets gegund vandaag!” was zijn reactie, “Dit had mijn seizoensrecord kunnen worden”. Het Kruiswijk-Kartel stond langs de lijn en de messen werden al geslepen, de kansen waren niet eens op twee handen meer te tellen.
In de rust stilte en onbegrip, waarom wil die bal er niet in? In de 2e helft hetzelfde beeld, het spel speelt zich af op de helft van de tegenstander. Het Kruiswijk-kartel wilde toch wat laten zien aan zijn fans langs de zijkant en stoomde andermaal op langs de rechter zijkant. Na een één-tweetje met de Sleep beland zijn schot in de korte hoek, 1-0. Voor FC Amsterdam was dit het teken om wat meer tegenstand te gaan bieden. De Vliegende Keep moet zelfs nog een klein vluchtje maken om ervoor te zorgen dat de bal er niet in ging. Bouwpakket, net terug van zijn vakantie, wilde zijn meegereisde fans niet teleurstellen en kopte de 2-0 binnen uit een corner van Toyboy. Bij de tegenstander ging een andere speler het doel in en de keeper ging het veld in. Dat de beste man beter in het doel had kunnen blijven staan bleek na enkele minuten. Hij besluit uit te proberen of ons Bouwpakket ook uit elkaar kon, met 2 gestrekte benen torpedeert hij Bouwpakket en krijgt geel. De zoveelste poging, maar de schroeven zitten goed vast, vn erosie geen sprake. Aan het einde van de wedstrijd weet FC Amsterdam dan toch nog met een afstandsschot de Vliegende Keep te passeren, 2 kansen 1 doelpunt. Een gemiddelde waar het 3e Helfttal nog wat van kon leren deze wedstrijd.
Het belangrijkste is dat de winst binnen was en het Herbstmeisterschap gevierd kon worden. In de kleedkamer werd dit, samen met enkele life events. Voor volgende week stond de wedstrijd tegen Zuid-Oost United op het programma, maar de tegenstander heeft een snipperdag aangevraagd. Voor het 3e Helfttal begint de voetballoze winterperiode dus al, 26 januari gaan we weer verder, uit bij Ouderkerk. Blijf ook in de koude pauze de verrichtingen van het 3e Helfttal volgen, want stil zitten doen ze nooit.

Nummer 14 & Vliegende Keep

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'HERBST MEISTER'