Afgelopen woensdag 24 april speelde onze JO15-1 de kwartfinale in het KNVB bekertoernooi.
Deze vond plaats in Huizen bij Zuidvogels.
Tegenpartij:  Zuidvogels JO15-1.

Na een eerder verloren wedstrijd tegen Zuidvogels in de competitie, waren onze jongens er erg gebrand op om revanche te nemen.
Immers….deze wedstrijd verliezen….betekend automatisch uitschakeling in het bekertoernooi.
Dat de kans aanwezig was, dat wij nu wel deze wedstrijd met winst konden afsluiten, was ook wel duidelijk. De vorige wedstrijden hebben wij ontzettend veel kansen laten liggen.
Nu moest er gewoon gescoord worden….nou ja…gewoon!!!
Doordat de Vecht eerder tegen deze tegenstander had gespeeld, wisten we precies wat er te doen viel en konden we ook de spelers op de juiste plek zetten.
Vanwege blessures en afwezige spelers, speelde wederom Thijn Leene mee en hadden we ook Mo meegevraagd.

Spelers: Damien, Kasper, Laurence, Lucas, Thijn, Mo, Mats, Floris, Samuel, Hylke, Yulian, Jimme en Marius.

Daar de vorige wedstrijd nogal rumoerig verlopen was; vele overtredingen, veel duw en trek werk….werd deze wedstrijd als risico wedstrijd betiteld.
De KNVB scheidsrechter had deze wedstrijd prima in de hand en floot buitengewoon goed.
Het was een zeer spannende wedstrijd, zonder buitensporige overtredingen.
Voor het vele UIT en THUIS publiek was dit een erg leuke, spannende wedstrijd om te zien.
Al gauw bleek in de 1ste helft dat beide teams aan elkaar gewaagd waren.
Kansen tot scoren waren er voor beide partijen, echter hield de verdediging van de Vecht goed stand.
Zij hebben enorm moeten presteren. Helaas konden wij onze aanvallen niet verzilveren, door een zeer sterke verdediging van Zuidvogels.
Toch, ver in de 1ste helft, werd de steekpass van Jimme op onze spits Floris toch beloond. Hij kwam daardoor 1 op 1 met de keep van Zuidvogels.
Floris wist de 0-1 binnen te tikken.
Enorm fijn….als je met een 0-1 voorsprong de rust in gaat.
De 2de helft verliep het zelfde als de 1ste helft. Veel kansen van Zuidvogels die onderschept werden door onze keep en onze verdedigers.
Aanvallen van de Vecht die helaas niet beloond werden. Een doelpunt van de Vecht werd afgekeurd door buitenspel.
Dat de wedstrijd nog alle kanten op kon in de 2de helft, moge ook duidelijk zijn.
Het was echt een kwestie….wie gaat er nu nog scoren!
De tijd verstreek tot ver in de 2de helft ……  en er was nog steeds niet gescoord.
Tot in de laatste minuten van de wedstrijd.
Kasper, als laatste man, schoot de bal ver naar voren.
De bal kwam in de kluts bij de verdediging van Zuidvogels.
Marius, als links voor, kwam buitenom, achter de verdediging van Zuidvogels langs en kreeg de bal in zijn voeten gespeeld.
Hij koos voor de verre hoek….keeper kon er niet meer bij…via de uiterste paal binnengeschoten. 0-2 voor de Vecht.
Het feestje was groot…..echter door blessure tijd, werd er nog n’s 3 minuten bijgerekend.
Ook toen wist de Vecht het hoofd koel te houden en de 0 te behouden.
Een zeer zenuwslopende wedstrijd werd met winst bezegeld.
Grote…Grote….Complimenten aan het team…..dat ze dit hebben weten te bereiken.
De blijdschap spatte van hun gezichten af….
Wat ’n fantastisch gezicht en enorme voldoening als coach, als je je spelers zo mag zien!

Op naar de halve finale……

Zeer trotse coaches en trainer:
Gerard, Paul en Gert