LOENEN AAN DE VECHT – In 2018 heeft het 3e Helfttal slechts 3 wedstrijden gespeeld, maar dat resulteerde wel in 9 punten. Zaterdag 24 maart werd ook sv Diemen aan de zegekar gebonden. Het scoreverloop liet een klinkende overwinning voor de rood-blauwen zien, maar het werd toch nog even billen knijpen vlak voor tijd.

Trainer Shredder had opnieuw te maken met enkele blessures en vakanties, maar kon toch weer met 14 man op pad. In de heenwedstrijd tegen Diemen werd het 7-5 en bleven vooral de pijlsnelle aanvallers in de gedachtes hangen. De ploeg was dus gewaarschuwd, maar begon voortvarend aan de wedstrijd. Het balbezit en spel zagen er goed uit, waardoor het 3e Helfttal druk op Diemen kon houden. De Daanvoerder zag een hoge bal in de 16 komen en ging ervoor. Zijn eerste poging strandde, maar zijn tweede inzet kon niet worden gekeerd. “Van de trainer moet ik meer diepgang maken en hieruit blijkt dat hij opnieuw gelijk heeft, ik voel me lekker in die rol”. De aanvallers van Diemen kwam er niet aan, de verdediging stond wederom als een huis en de gehele eerste helft waren er nauwelijks kansen te tellen. Aan de andere kant kreeg de ploeg al wel enkele mogelijkheden, maar de laatste pass was vaak niet goed genoeg of de kleine keeper verwerkte grootse reddingen, soms met enig geluk.

De Sleep leek even zijn kunststukje te herhalen op de rand van de 16. Tegen WV-HEDW joeg hij met een omhaal de bal in de touwen en ook vandaag was daar de bicycle-kick. Nummer 14 kwam voor de kaats, maar deze bal ging eigenlijk te hoog. De Sleep zag zijn kans schoon, nam de gebruikelijke pose in en plukte de bal op het hoogte punt uit de lucht. Onderkant lat en wel/niet over de lijn, dit keer telde hij niet. De video-ref is nog niet geïnstalleerd, maar de keeper zei achteraf dat hij telde. Enkele minuten later werd de score dan toch verdubbeld. Baloknelli kon Schapie vrij aan spelen, die ouderwets naar de zijlijn trok. Hij zag vervolgens de keeper te ver voor zijn goal staan en schoot deze dan ook over hem heen, een beauty. Diemen kon nog steeds geen antwoord vinden en ook bij de vrije trap van de Strijkstok dreigde gevaar. De afspraak met Nummer 14 lukt, kniehoogte 5-meter lijn, maar hij kon zijn voet niet goed tegen de bal zetten. Bij de 2e paal kon de Daanvoerder met een sliding ook zijn teen er niet tegen krijgen. “Ik glijd eigenlijk nooit, maar alleen als het de moeite waard is”. Het dreigende gevaar bij dode spelmomenten was een voorbode voor de 2e helft.

Diemen had inmiddels een troef ingezet. Hij was één van de snelle jongens uit de heenwedstrijd en liet het gelijk zien met zijn eerste actie, 6 man voorbij alsof ze er niet stonden. “Uit ervaring weet je dan dat je hem voor je moet houden, hij vind het leuk als je instapt, maar dan is die ook weg, dus blijf je staan en kijk je alleen naar de bal”, zo analyseerde Baloknelli. Halverwege de helft stond opnieuw de Strijkstok achter een vrije bal en ditmaal bereikte hij de Daanvoerder. “Toch weer die diepgang hè en ik kon hem verlengen met het hoofd”, aldus de scorende middenvelder. De wedstrijd leek gespeeld bij deze 3-0 stand, maar de Strijkstok was nog niet tevreden. “Als ik mijn medespelers 3x voor de goal zet met een vrije trap, dan mag ik ook een keer zelf gaan natuurlijk”. Hij zette zijn slof tegen de bal en deze verdween hard en laag in de hoek van de keeper, 4-0. In het laatste kwartier vonden de rood-blauwen het wel welletjes en kwam Diemen uit haar schulp. De 4-1 viel binnen, maar verontruste de ploeg niet. De 4-2 kwam uit een penalty, veroorzaakt door de Strijkstok. “Ik raakte hem niet eens, maar toch kost het me 2 euro voor de boetepot”. Niet veel later verscheen ook de 4-3 op het scorebord en toen werd toch regelmatig naar de klok gekeken. Uiteindelijk wist de ploeg 3 punten over de streep te trekken en steeg het naar de 2e plaats, gelijk met Almere, maar met een iets slechter doelsaldo. Waterwijk staat nog steeds fier aan op en is de tegenstander van vandaag. Kunnen de rood-blauwen hen het eerste puntverlies toedienen? Vanaf 13.00 uur zullen we het weten.

foto van Lodewijk van Well.