Dit weekend trappen de pupillenteams het seizoen 2018/’19 af. De eerste officiële bekerwedstrijden staan op het programma. Meteen het startsein van fase 2 van de introductie van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen door de KNVB.

Nadat afgelopen seizoen de Onder 8 en Onder 9 pupillen zijn gestart met het spelen van 6 tegen 6 wedstrijden op een aangepast kwart veld, vinden er vanaf komend weekend ook veranderingen plaats voor de Onder 10 t/m 12 pupillen. We zetten ze hieronder op een rijtje.

ONDER 10 PUPILLEN:

Net zoals bij Onder 8 en Onder 9 pupillen het afgelopen seizoen het geval was, starten ook de Onder 10 pupillen vanaf dit seizoen met het spelen in de 6 tegen 6 wedstrijdvorm. Net als bij de Onder 8 en Onder 9 pupillen staan de wedstrijden bij deze leeftijdscategorie onder leiding van een spelbegeleider. Hij of zij beweegt langs de lijn en geeft de kinderen zoveel mogelijk de ruimte om te voetballen. Alleen wanneer spelregels duidelijk worden overtreden wordt er door de spelbegeleider ingegrepen en worden de spelregels uitgelegd.

ONDER 11 EN ONDER 12 PUPILLEN

De grootste verandering vindt plaats bij de Onder 11 en Onder 12 pupillen. Deze pupillen stappen over op het spelen van 8 tegen 8 wedstrijden op een aangepast half veld. Daarnaast veranderen er ook enkele spelregels bij deze leeftijdscategorieën, onder meer de manier waarop standaardsituaties worden hervat. De wedstrijden staan onder leiding van de welbekende pupillenscheidsrechter.

Een filmpje gemaakt door de KNVB over deze nieuwe spelvormen vindt je hier.

Meer informatie over de nieuwste wedstrijdvormen vindt je hier.