AMSTELVEEN – In de vorige wedstrijd ging Het 3e Helfttal op bezoek bij Roda’23. Een jonge ploeg die dit jaar voor het eerst bij de Senioren spelen, jong tegen oud dus. Thuis werd er nog met 8-2 gewonnen, maar Roda won o.a. 2x van onze concurrent Legmeervogels, oppassen dus. “Het is aan ons om… oh wacht ff… in deze fase van het seizoen… pfoe dat ruikt… geen fouten te maken tegen deze ploegen, uche uche” aldus Nielendinho Fukushima.

Nadat Fukushima ze met deze “woorden” de kleedkamer uit had gejaagd, begon de ploeg inderdaad sterk aan de wedstrijd. Vrijwel direct lagen er kansen om de score te openen. Uit een korte corner kon de Sleep bijna in de korte hoek toeslaan en ook Schapie kon op 7 meter nog geen doel treffen. Het spel was onder controle en Roda kon alleen met de jonge benen hopen op een snelle counter. Tot echte kansen kwamen zij echter niet. Na een kwartier was er opnieuw een mogelijkheid voor de rood-blauwen. Bouwpakket kwam hoog bij de corner van Schapie, maar zag de bal over de dwarsligger verdwijnen. Poppedoppie ofzo, visionair zoals hij is, zag het al gebeuren: “Oei, als je hem zelf niet maakt, weet je wat er volgt. Let maar op, als Roda 1 kans krijgt maken ze er twee…”. Hij had zijn zin nog niet uitgesproken of Roda kwam inderdaad op voorsprong. De tegenstander kon voor het eerst echt dreigend worden en de strakke lage voorzet werd door het Kartel in eigen goal gegleden. Het was niet verdiend, maar de ploeg moest in de achtervolging. Vrijwel direct kreeg de ploeg nog een stoot te verwerken. Via een nieuwe uitbraak, ditmaal aan de linkerkant, schoot Roda opnieuw raak in de korte hoek en werd het 2-0. Ongeloof, wanhoop, woede, irritatie… een aantal van deze dingen waren bij iedereen af te lezen. Tijd om de rug te rechten en te laten zien waarom we bovenaan staan. De ploeg begon weer wat weer te drukken en kreeg op links een vrije trap. Schapie zette strak voor, waardoor die Rooie tegen de bal aan kon lopen, ditmaal scoorde hij met de voet i.p.v. met het hoofd. Omdat het offensief was gestart kwam er natuurlijk ruimte achterin en bijna liep de ploeg voor de 3e keer tegen dezelfde steen. Gelukkig werd de ezel ditmaal gespaard…
In de rust ging onder andere Poppedoppie ofzo warmlopen. Bij zijn invalbeurt had hij wederom een visioen gekregen: “Zal ik ze een beetje van Poppedoppie ofzo geven”. In de vierde minuut na rust zette de Sleep goed door op links. Zijn voorzet passeerde aanvallers en verdedigers, maar Poppedoppie ofzo had natuurlijk al gezien waar hij moest staan en trok de stand gelijk. Met een gelijkspel werd natuurlijk geen genoegen genomen, dus bleef de ploeg op jacht. Ondanks de harde wind was het spel onder controle. Een vrije trap op zo’n 40 meter werd door het Kartel in de pot gegooid. Als een volleyballer richting zijn smash sprong die Rooie rond de 16 omhoog, gooide het hoofd achterover en smashde het leer over de keeper in de verre hoek, 2-3. Roda leek gebroken, want niet veel later was er een nieuwe treffer. Fukushima kon de Daanvoerder vinden, die de bal op zijn beurt door kopte naar de Sleep. Hij schoot vervolgens rustig binnen en bracht de marge naar 2. Toch zat de bank nog niet rustig, want in de eerste helft was het ook binnen 5 minuten 2x raak. Een corner voor Roda bevestigde deze angst. De kopper kwam boven de Vliegende Keep uit en knikte hard raak, spanning terug. Roda probeerde nog wat gas te geven, maar ditmaal konden de rood-blauwen uitvallen met Schapie en Sleep. Na een goede combinatie legde de Sleep terug en krulde Schapie mooi binnen, 3-5.

Een overwinning, waarbij iedereen toch ietwat opgelucht in de kleedkamer zat, 2-0 achter, maar toch drie punten, lekker! Waar visionair Poppedoppie ofzo de wedstrijd nog deed kantelen, deed Bouwpakket dat met zijn biertje. Het Medium kon niet voorzien dat het biertje van Bouwpakket bijna volledig in zijn schoen verdween. Ondanks de natte voeten, hield het 3e Helfttal de pootjes droog. Nog steeds staan zij bovenaan en doordat de wedstrijd tegen Legmeervogels thuis door het slechte weer was afgelast wacht er vandaag een topper tegen WV-HEDW. De nummer 2 van de ranglijst komt om 15.00 uur op bezoek in Rio de Loenero.
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en tekst