MAARSSENBROEK – Begin augustus stonden onze rood-blauwen weer voor het eerst op het veld. Als een stel koeien die voor het eerst weer naar buiten mochten, dartelden zij vrolijk in het rond. De marketingafdeling, onder leiding van Schapie, had wederom puik werk geleverd. Het gehele team traint voortaan in hetzelfde trainingssetje. Ook de technische commissie heeft niet stil gezeten. Al vroeg in de transferperiode werden er 2 spelers aangetrokken, namelijk Nick ‘De Consul’ Kruiswijk en Jochem ‘Zizou’ van de Broek. De Consul heeft deze zomer laten zien dat hij er geen gras over laat groeien, de velden liggen er namelijk heerlijk bij. “We hebben de luxe dat bijna elke positie dubbel bezet is en je ziet dat deze jongens gelijk in de groep worden opgenomen. Met de bekerwedstrijden ontbreken vaak nog wat jongens vanwege vakantie, maar op deze manier wordt dat prima opgevangen” aldus de Trainer.

Het bekertoernooi, de kortste weg naar Europa, begon op het asfalt van OSM’75 en voor de groentjes betekende dit gelijk een basisplaats. We kennen Zizou natuurlijk van het Franse elftal, maar hij wist zich al snel aan de Hollandse stijl aan te passen. “Iek heb vroegur toen iek petit was, veel naar de Pays-Bas gekekun en iek adore du speelstijluh”. Hij speelde een verdienstelijke pot op de linkerkant en zou in de rug gewisseld worden. “Iek ben bijna une papa en iek moet nog één boel scilderun op de babykamèr”. In diezelfde helft moest de ploeg even op gang komen en ging het spel op en neer. Langzaam aan kwam het voetbal er weer in en wist de ploeg met mooie aanvallen naar voren te komen. Via Schapie aan de linkerkant, waar anders, kwam de bal hoog voor. De Daanvoerder stond eronder te wachten en wist geheel vrij de bal op het hoofd te krijgen, keeper kansloos. Een verdiende voorsprong die verder uitgebreid kon worden, maar Nummer 14 schoot de rebound van Schapie hoog over. Toch wisten de rood-blauwen de voorsprong te verdubbelen. Uit een corner van Schapie wist ons Bouwpakket de bal binnen te lopen. De VAR kon echter niet zien of deze bal met het hoofd of met de hand werd geraakt, maar de 0-2 verscheen op het bord. Tot aan de rust hield de Vliegende keep zijn doel schoon met een paar reddingen en een zoekertje. Voor hem stond op links Zizou en aan de andere kant de andere nieuwkomer, de Consul. “Het veld slaat natuurlijk nergens op. Ik ben natuurlijk voorstander van echt gras en ik zou hier wel raad mee weten. Kom zaterdag maar kijken als we thuis spelen” zo vertelde de enige speler op moderne schoenen.

In de tweede helft een ander beeld. Het voetbal verplaatste, omdat OSM’75 een mannetje doorschoof, zich naar onze helft en met lange ballen probeerde de ploeg er snel uit te komen. Nou ja snel, ‘op ons eigen tempo’ natuurlijk. De ploeg uit Moarssenbroek wist dan ook een aansluitingstreffer te vinden en hoopte op meer. Toch hield het 3e Helfttal stand en ontstond er steeds meer ruimte achter de verdediging. Bouwpakket zette met een prima steekbal Nummer 14 aan het werk, hij wist uit de draai toe te slaan. Even weer wat lucht voor de resterende minuten. Vlak voor tijd leek het dan toch nog spannend te worden, want OSM scoorde nogmaals, maar de overwinning werd binnengehaald. Op de 8e trapt het 3e Helfttal om 12.00 uur af tegen Altius 3 en kan het de koppositie versterken.

Op deze eerste wedstrijddag gaat ook altijd de nieuwe boetepot in, zoals je kon lezen in het vorige blog. Het asfalt van deze wedstrijd en een aantal afwezigen leverde alweer €39,- op. Een goede start om de €600,- van afgelopen seizoen minimaal te evenaren.

Nummer 14.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.