LOENEN AAN DE VECHT – Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Roda’23 op het programma. De trotse koploper wist opnieuw flink uit te pakken en verstevigde de 1e plek. The Salesman was vrij en kon niet wachten om te spelen: “Toch lekker om niet te hoeven denken aan bijtelling, winterbanden of skivakken. Lekker het gras onder de voeten, een frisse neus en natuurlijk 3 punten proberen te halen. Als je trouwens nog wat zoekt, hier heb je alvast mijn kaartje.”

De rood-blauwen begonnen sterk aan de wedstrijd en het 1e doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. The Salesman voegde daad bij het woord en was direct verantwoordelijk voor de 1e assist. Toyboy wist zijn pass op waarde te schatten en schoot raak. Deze goede start beloofde wat voor het verloop van de wedstrijd. Het was enkele minuten later namelijk weer raak. Schapie wist zijn voorzet bij Daanvoerder te bezorgen en hij haalde heerlijk uit in het dak van het doel. De vliegende start was compleet toen ook Roda’23 nog een handje hielp. Zij werkte de 3e treffer zelf binnen, waardoor het al na 20 minuten 3-0 stond. De ploeg was heer en meester in de 1e helft en Roda’23 kwam niet voor de goal. Ondanks de snelle goals en het vertoonde spel, wist de ploeg voor rust nog 1 doelpunt uit te lopen. Wederom Toyboy kon succesvol afronden na een pass van Schapie. “Ik keek al uit naar het verslag deze week, nu ik weer trefzeker ben”, vertelde Toyboy voor de camera’s. Op de vraag van de verslaggever of hij vorige week nou inderdaad de lat raakte wist hij het even niet meer. “Nou.. dat uhm… stond dus niet in het verslag, dus nee.” Na confrontatie met de beelden kwam hij er toch op terug. “Ja sorry, ik word geroemd door mijn schot, maar dan kan ik natuurlijk niet de lat raken. Ik train elke training een half uur langer door om die swing er in te houden. Eigenlijk ben ik een echte swinger.”
Na rust eenzelfde beeld. De jonge ploeg kon niet gevaarlijk worden en Het 3e Helfttal ging door met scoren. Na een mooie aanval kon Nummer 14 de bal meegeven aan de opkomende Salesman. Hij ging op de keeper af, maar de keeper redde. Op het 2e schot had hij echter geen antwoord en dus bekroonde hij zijn wedstrijd met een goal. “Dit is top, ik kan niet vaak meedoen en ik liep al 1 op 1, maar nu heb ik dat in stand weten te houden. Ik wilde ook… oh wacht even telefoon: Hallo met de Salesman… Wat?!… Hoezo geen skivak?… Wie is er zo stom geweest om… Ohhh, ok… Ja ik kom er aan” en weg was de Salesman. Schapie wist dit seizoen nog niet veel te scoren, maar hij lijkt zijn soortgenoten op het droge te hebben. Na een breedtebal van Nummer 14 kon hij de 6-0 binnen schuiven en niet veel later rondde hij zijn tweede treffer af na een pass van Baloknelli. “Di-i-i-t is le-e-e-ker voor mijn ze-e-e-lfvertrouwen, ik behhh weer terug!” De koek was nog niet op, want er zou ook nog een 8e treffer volgen. Het Kartel kwam naar voren en de tegenstanders waren onder de indruk, want ja, houdt die maar eens tegen. Dan eindig je ook ergens op de Kruiswijk-kade aan de dijk in Loenersloot…Zijn voorzet werd afgerond door Nummer 14. Vervolgens liet de ploeg het lopen en kon Roda’23 naar voren komen. Het zou uiteindelijk raak zijn vanaf 11 meter. Opa Perreira dos Santos di Soussa Faria Dam legde zijn hand op de schouder van de spits. Scheidsrechter Schoenzool wees direct naar de stip. De penalty werd echter gekeerd, maar in de rebound kon hij de bal toch binnen schieten, tot ongenoegen van de Vliegende Keep was er niemand meegelopen. Het slotakkoord volgde even later en was ook voor Roda’23. Ditmaal zag de Vliegende Keep kansloos de bal via de paal binnen vallen, 8-2.
Een goeie overwinning en door de onderlinge pot tussen WVHEDW en Legmeervogels (0-4) kon de ploeg ietwat uitlopen op de concurrentie. De komende wedstrijden wacht Het 3e Helfttal ook een confrontatie met deze 2 ploegen, waarna we weten hoe ze er voor staan. Te beginnen met een uitwedstrijd bij Legmeervogels om 15.00 uur. Kunnen ze een vandaag een eerste slag slaan?

Nummer 14.