VINKEVEEN – Na de koude pauze werd de competitie tegen Hertha weer hervat. Met wat motregen en een guur windje was het geen ideaal voetbalweer. De Trainer was ook zichtbaar gespannen vooraf: “Met dit weer als koploper naar de rode lantaarn drager… Ik heb het daar niet zo op”. Dat hij op zijn hoede was bleek niet onterecht, maar gelukkig trok de ploeg aan het langste eind.

Met het koude weer konden we niet wachten om warm te worden van het spel. Echter was het van beide kanten geen vetpot en werd het dus blauwbekken langs de kant. Slechte aannames, matige passing en weinig positiebehoud zorgde voor weinig kansen over en weer. Toch leken de rood-blauwen op voorsprong te komen. De Sleep liet zijn één-na-grootste kwaliteit weer eens gelden, hij stond op de juiste plek en frummelde de rebound binnen. “Ja, ik voel mij prettig als het rommelig is met weinig overzicht. Als er geen uitweg is dan blijf ik toch zoeken. Wat mijn grootste kwaliteit is? De Bruine beer pesten…moehahaha”. Beide ploegen stonden al klaar voor de aftrap, maar toch besloot de leidsman de goal af te keuren wegens buitenspel. Wel of niet terecht, gezien het spel was het zeker niet verdiend. Ook Hertha kreeg voor rust een kans. Een vrije trap op zo’n 25 meter werd goed geraakt, maar de Vliegende Keep kon de bal weg boksen.

In de tweede helft schakelde de ploeg een tandje bij, waardoor het spel vele malen beter werd. Bouwpakket had in de eerste helft alweer 2 wondjes, een jaap op zijn scheenbeen en een bloedneus opgelopen. Ook deze keer bleken de schroeven de boel goed bij elkaar te houden en kon hij in de tweede helft weer over de linkerflank draven. Iedereen kent het gezegde: Een wolf in schaapskleren en in de definitie staat: een gevaarlijk iemand die zich als onschadelijk voordoet. Gelukkig beschikt de ploeg ook over zo’n wolf/schaap. Ons eigen Schapie is namelijk ook goed in zich voordoen als onschadelijk op 4 m2. Toen hij Bouwpakket weer zag opkomen, rook hij zijn kans en wist hij de voorzet binnen te schieten. Eindelijk een voorsprong en niet veel later werd deze al verdubbeld. Een corner van Schapie werd ditmaal binnengelopen door de GVR, al zat daar een handje bij. De VAR liet het echter links liggen. Het ging hard, want Hertha was niet bij machte om de ploeg te stoppen. De 3e was dan ook de mooiste goal. Door balverlies voorin bij Hertha kon de ploeg snel omschakelen. Binnen een paar passes was het Schapie die Zizou diep stuurde. Hij bleef koel, omspeelde de keeper en schoof de 3e binnen. “Prachtiek, ut was een grande uitval en iek kreeg le ballon goed mee, zag de keepur uitkomen en oui, skiet hem lekkur bienen.”
Uit het niets kwam Hertha toch met en tegenstootje. De steekbal werd goed diagonaal binnengeschoten, waardoor het 1-3 werd. Tot nieuwe krachten kwam het niet bij de ploeg uit Vinkeveen. Sterker nog, het was wederom Schapie die zich liet blaten. Een vrije trap aan de zijkant van de zestien leek op een corner die hij eerder nam. Hoog wegdraaiend richting tweede paal, want deze keeper (speler eigenlijk) had al laten zien niet het inzicht te hebben. Schapie krulde zijn tweede en de 1-4 binnen. Opnieuw leek Hertha wat terug te doen, maar Vliegende Keep redde met de voet. Toch viel de corner die daarop volgde binnen. Het was die Rooie die prachtig binnenkopte en 2-4 op het scorebord zette, “Ik was best blij, kon niet juichen natuurlijk, maar ik kopte hem heerlijk strak binnen.” Het slotakkoord viel aan de andere kant vanaf elf meter. Door wat afwezigen was er geen aangewezen persoon voor de pingel, maar Opa Perreira dos Santos di Soussa Faria Dam kwam aangesneld met zijn rollator. “Voor mij, voor mij, voor mij. Ohhh ja, ik kom eraan, jaaa wacht ff, ben onderweg, hmm bijna, oef wat een wind he jongen, jaaa ben er, oeh mijn rug, zo ff wachten hoor, pfff, ja ik ga schieten”. Afijn, enkele minuten later lag ook de 5e treffer binnen en was de eindstand behaald, 2-5.

Door de overwinning blijft de ploeg koploper, maar hijgen er nog altijd 4 ploegen in de nek. Vandaag wacht Abcoude thuis en daar heeft de ploeg nog wat mee goed te maken. Uit werd het 2-2, waarbij er vlak voor tijd onterecht een goal werd afgekeurd, twee verloren punten die goed van pas konden komen. Om 12.00 uur zullen zien of er vandaag 3 punten behouden worden.

Nummer 14

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, staande mensen, brug, schoenen, lucht en buiten