De jacht op Europees voetbal kan weer minimaal een jaar de kast in. Het bekertoernooi is uitgelopen op een deceptie voor de rood-blauwen. “We weten weer waar we staan. Terug naar het trainingsveld en kilometers maken, die kwamen we wel tekort” zo concludeerde Baloknelli terecht. In de poule des doods won het 3e Helfttal haar eerste bekerwedstrijd van OSM’75 en kon tegen Altius een grote stap zetten richting de volgende ronde. Na 90 minuten stond er echter een kansloze 0-2 op het bord en was de droom zo goed als over. Het eerste schot op doel kwam in de 2e helft, via een vrije trap ver van de goal, tekenend voor de wedstrijd. “Altius heeft een jonge ploeg die er bovenop zit en ook nog eens verzorgd voetbal speelt. Daar moet je minimaal hetzelfde tegenover zetten, maar we gaven geen moment thuis” aldus de Trainer. “Voor de komende wedstrijd ga ik wel maatregelen nemen ja, ik verwacht meer van mijn ploeg”. Het antwoord hierop kon de ploeg geven tegen Zuidvogels. Ook zij verloren doordeweeks al van Altius. Theoretisch kon het nog, maar dan moest er ruim gewonnen worden, zodat het doelsaldo wellicht nog in het voordeel zou zijn. Eenmaal in Huizen aangekomen bleken de kleedkamers nog in aanbouw te zijn en moest de ploeg zich in een veredelde partytent omkleden. Spullen inpakken en de tassen langs de kant zetten, zoals je vroeger een (buitenlands) toernooi speelde. Bijkomend gegeven was ook nog dat de douches ontbraken. Niet echt Zuidvogels waardig en met 1 belletje had de wedstrijd net zo goed op het Loenense laken gespeeld kunnen worden.
In de eerste helft ging de strijd gelijk op. De Vliegende Keep behoedde de ploeg tot tweemaal toe voor een vroege achterstand, maar Zuidvogels speelde ver vooruit, waardoor er veel ruimte was achter de verdediging. Daar wisten de rood-blauwen wel raad mee, echter ontbrak de zuiverheid nog. In een gelijkopgaande strijd kwam Zuidvogels toch op voorsprong. De gulp van de Bruine Beer stond open en een droge knal in de lange hoek betekende 1-0. De ploeg moest in de achtervolging en de Sleep profiteerde niet veel later al van een fout achterin. De verdediger stond half op de bal, waardoor de Sleep er mee vandoor kon, hij rondde koelbloedig af, 1-1. Tot aan de rust was het vooral een strijd op het middenveld, maar de Strijkstok wist nog eenmaal Nummer 14 diep te sturen. Hij speelde de bal over de keeper, maar daar klonk helaas het geluid van de lat. Normaal gesproken hoor je dan een “oeh” of “jammer”, maar hier klonk het in koor “Ja, 2 euro!” Waar een eigen doelpunt namelijk voor verdedigers op de loer ligt. en dus 2 euro, moet een aanvaller natuurlijk scoren. ‘De lat raken’ staat daarom dit seizoen op de boetelijst, je moet immers scoren om te winnen. Afijn, met een gelijke stand werd de rust bereikt, terug naar de… uhm nee, gewoon op het veld zitten met een glaasje limonade en een wesp op de rand van je bekertje.
In de 2e helft een totaal ander beeld. De organisatie, power en het loopvermogen waren als sneeuw voor de zon verdwenen. Zuidvogels kon hierdoor gemakkelijk uitlopen naar een 6-2 overwinning. De 2e treffer werd gemaakt door Nummer 14 op aangeven van de Strijkstok. Na afloop werden de wonden gelikt en kon de ploeg als een stel hockeyers de auto in om thuis te douchen. Vier stinkende mannen in tenue in een auto, die lucht zal nog lang blijven hangen.

Toch stond er nog een Europees avontuur voor de deur. Een groep van 12 spelers stapte in het vliegtuig voor het jaarlijkse trainingskamp en ditmaal was de bestemming Lissabon. “De groepsapp stroomde alweer vol met allerlei foto’s. Van fietstocht, tot padel, een serenade van de Schwalbekoning en van 5 man op een rij in het toilet, tot blote barsten op het strand met 30 graden. God, wat miste ik die gasten.” Aldus Nummer 14. “Ik kwam de Sleep nog tegen in de auto. Hij reed in trainingskleding maar wat rondjes door Loenen, op zoek naar een team waar hij mee mocht trainen. Het was één grote frustratie om al die appjes van thuis uit te zien. Met de naweeën van orkaan Florence, stonden we hier in de zeikende regen te kijken naar het 1e, dat helaas met 0-3 onderuit ging.”

Met het bekertoernooi en het trainingskamp achter de rug zijn de Europese dromen inmiddels alweer verleden tijd, de ploeg is gelukkig weer herenigd en zal donderdag aan de bak moeten. Als het aan de trainer ligt is het duidelijk: “Vanaf nu moet de focus liggen op Hertha thuis, een derby, maar ik verwacht dat mijn jongens uit de startblokken schieten.”
Zaterdag 29 september, aanvang 12.00 uur.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 7 mensen, lachende mensen, zittende mensen, tafel, oceaan en buiten