De Vecht heeft zich prima hersteld in de beker na het verlies vorige week tegen Olympia’25 (5-1). De ploeg van Spermon was een maatje te groot voor OSO uit Hilversum waar oud de Vecht trainer Ronald v.d. Sluis aan het roer staat.

De Vecht draaiden vanaf minuut 1 de gasten de duimschroeven aan, waardoor er veel balbezit was voor de Vecht. OSO kon er bar weinig te over zetten, en speelde veelal met de lange bal om de eenzame spitsen te bereiken.

De gastheren deden veel te weinig met de overmacht, wat echte kansen zouden moeten opleveren. Vaak te gehaast of te slordig in de eind-passing was hier veelal debet aan. Tot de 30e minuut de ban werd gebroken………….Weer een snelle combinatie deed de bal bij Wilco vd Meer belanden, die de bal snoeihard onderkant lat schoot. Bram Nomden was attent om een begin te maken van zijn doelpuntenrijke wedstrijd: 1-0.

OSO was zoekende naar de oplossing, maar moest toestaan dat wederom Nomden kort na zijn eerste doelpunt een vrije trap van Kevin Hofland mocht binnenwerken: 2-0.

Ondanks de mogelijkheden hierna bleef het 2-0. OSO kon hier een uitval tegenover plaatsen maar Floris Kruiswijk kan deze kans simpel verijdelen.

Na wat wissels aan de kant van de Vecht, begonnen de Hilversummers enthousiast aan de wedstrijd. De Vecht was het prima veldspel even kwijt en moest iets verder naar achteren, zonder echt in problemen te komen. Een prima combinatie van Bram Boogaard, Bram Nomden en Wilco v.d. Meer na een kwartier spelen, werd door de laatste feilloos afgewerkt: 3-0.

Dit was de deksel voor OSO. De mooiste goal van de dag kwam op de naam van Bram Nomden die een vlot lopende aanval met zijn hoofd prachtig afwerkte: 4-0.

Nadat Pepijn Stoffels nog tegen de paal kopte, scoorde Wilco v.d. Meer en Bram Nomden de vijfde en zesde goal. Een uitslag die bij iets meer concentratie meer had kunnen uitvallen, maar gezien het speelbeeld bij vlagen prima werd gevoetbald. Komende zaterdag komt de koploper in de bekerpoule op visite op de Heul, EDO uit Utrecht. Een ploeg die gezien de uitslagen een ander karwei zal gaan worden dan tegen OSO. Eerst speelt de Vecht 1 dinsdag 11 september een oefenwedstrijd uit tegen Baarn om 20.00 uur.