AMSTERDAM – Het 3e Helfttal is nog immer ongeslagen en staat na 11 competitiewedstrijden bovenaan. Er zaten vier concurrenten op het vinkentouw, maar hier en daar werden wat puntjes gemorst. WV-HEDWC kan echter nog altijd op 2 punten komen. Zuid-Oost United was tot voor kort ook één van die concurrenten, maar verloor langzaam de aansluiting. In en tegen Zuid-Oost zou een overwinning toch zeer goed van pas komen.
De ploeg begon sterk aan de wedstrijd. De snelle spitsen werden vakkundig geëlimineerd en er kwam ook een goed voetballend vervolg uit. Het duurde dan ook niet lang voordat de score werd geopend. Na goed druk zetten, pikte De Sleep de bal op rond de 16 meter, gleed langs zijn tegenstander en schoof diagonaal binnen. Zuid-Oost had in deze fase nog niks in te brengen en zag opnieuw de Sleep in actie. Na een goede één-twee met Zizou kon hij bijna opnieuw doel treffen. Het enige gevaar wat Zuid-Oost hier tegenover kon zetten was een vrije trap, maar deze ging naast.
De Bruine Beer zat ook lekker in de wedstrijd en hield zijn ploeg wakker met felle coaching: “Ja, ik ben goed hersteld uit mijn winterslaap, heb veel zalm gegeten en ik zeg altijd, je moet de huid van de beer niet verkopen alvorens hij geschoten is.” De rood-blauwen lieten zien dat ze er allemaal zo in stonden, want een mooie uitval over diverse schijven leverde een tweede goal op. Inspelen op de Sleep, breed op de opkomende Opa Perreira dos Santos di Soussa Faria Dam en hij vond Schapie vrij voor de goal. Schapie maakte hiermee alweer zijn 5e goal in de 3 wedstrijden na de koude pauze. De lente is in aantocht en dat lijkt hem bronstig te maken naar doelpunten.
Zuid-Oost moest wat van zich afbijten en probeerde verder van de goal af te voetballen. Over links werden ze nog een keer gevaarlijk. Er leek en overtreding op de Bruine Beer gemaakt te worden, maar de aanvaller mocht door en raakt keihard de paal. “Als de ene hand de andere schoonmaakt, worden ze beiden schoon”, aldus de Bruine Beer. Zo zorgde de ploeg er samen voor dat de tegenstander niet terug in de wedstrijd kwam. In de 35e minuut volgde de bevestiging. Een corner van Schapie kon door die Rooie vrij ingekopt worden. Na een aantal gemiste kopballen dit seizoen, had hij tijd genoeg om de tanden eens goed in de onderlip te zetten, zijn hoofdaderen aan te spannen en zijn stalen hoofd tegen het leer te slaan. Hard kopte hij dan ook de 0-3 binnen, wat tevens de ruststand zou zijn.

Na rust was het zaak om Zuid-Oost geen kans te geven alsnog terug te keren in de wedstrijd. “Ik wil niet met de kous op de kop thuiskomen” vertelde Bruine Beer na de thee. Die teleurstelling kwam er echter niet, want de wedstrijd was in handen van Het 3e Helfttal. Toyboy bleef achter in de kleedkamer, want zijn kuit bleek toch nog niet voldoende hersteld. De wedstrijd kabbelde voort en bracht aan beide kanten weinig grote kansen. Zuid-Oost heeft vaardige voetballers en probeerde het spel naar zich toe te trekken, maar andermaal namen de rood-blauwen over. Via de linkerkant kwam de Sleep door en gleed andermaal langs de verdedigers. Schapie pikte zijn voorzet op, maar de pootjes werden aangetikt en hij rolde op zijn rug. De goed fluitende leidsman legde de bal op de stip en opnieuw Opa Perreira dos Santos di Soussa Faria Dam zette zich achter de bal. Zijn inzet werd echter gekeerd door de keeper, maar een verdediger kopte de rebound tot ieders verbazing toch binnen (zie filmpje). Verdedigend stond het goed, een paar gevaarlijke momenten werden onschadelijk gemaakt, maar er is weer een hoop tegen gehouden. De Sleep was echter nog niet tevreden en gooide er nog maar eens een solo uit. Hij kwam 1 op 1 met de keeper, maar daar vind hij de laatste zijn waterloo. De Bruine Beer voorspelde echter: “Jaha, het kan niet altijd feest zijn voor iedereen hè… maar even serieus, een goede zeeman wordt ook wel eens nat, hij zal goed beslagen ten ijs komen als het er weer op aan komt.”

De vooraf moeizaam geachte wedstrijd werd sterk gewonnen en voor het eerst dit seizoen werd ook de 0 gehouden. Deze week volgt er nog een vrije zaterdag, maar op 9 maart wacht er een uitwedstrijd tegen Roda’23 om 12.30 uur.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, sportende mensen en buiten