UITHOORN – De wedstrijd om de koppositie kende twee gezichten, maar door een sterke tweede helft wist het 3e Helfttal de concurrenten op afstand te houden. Op het asfalt in Uithoorn werd een gelijkspel uit het vuur gesleept. De Trainer kon niet beschikken over een aantal spelers, maar was wel tevreden. “Tsja, we hebben te maken met die ouwe uit Spanje, een Snotneusje ofzo, vakantie, werk en blessures. Echte topploegen hebben een brede selectie en volgende week mogen anderen weer vlammen. De eerste helft leek nergens op, maar in de tweede helft werd de juiste veerkracht getoond”.

Het 3e Helfttal speelde haar slechtste eerste helft van het seizoen. Dit had mede te maken met het goede en agressieve spel van de tegenstander, maar ook met het eigen spel. Onzuiver, slechte balbehandeling en overal een stapje te laat. De wil om te winnen was er bij Legmeervogels simpelweg meer dan bij de rood-blauwen. Niet echt ingrediënten om een wedstrijd naar je hand te zetten. De slappe instelling bracht de ploeg al na 5 minuten een achterstand, waarbij Zizou zijn eigen doelman wist te verschalken. “Iet was niet mijn bedoelinguh, iek raaktu le ballon verkeerd en oui, hij gieng erien”. Vaak krijgen dan het veld en de scheidsrechter ook nog de volle laag. Toegegeven, ze waren beide ook niet best. Het kunstvezelveld was zo hard als beton, uitermate geschikt voor koeien zonder tanden zeg maar. Maar ja “daar hebben zij ook last van”, klinkt het aloude cliché. Deels waar natuurlijk, maar het was slechts een verbloeming van de slechte passing en controle. Daarnaast zitten sommige spelers ook weer vast aan hun laken of broek door de opgelopen brandwonden van dit veld, maar goed dat Bouwpakket op het strand door een ladyboy gemasseerd wordt i.p.v. een been die van heup tot enkel uit korstjes bestaat. Al moeten we ons afvragen of hij inmiddels niet gestruikeld is over een toekan, bovenop een schorpioen in een cactus, waardoor een lamme arm en 200 stekels ervoor zorgen dat hij zijn Duif niet kan vasthouden.
De leidsman deed ook een duit in het zakje, eenzijdig en niet consequent. Als het spel dan al niet lekker loopt en ook de beste man zijn dag niet heeft, wordt het commentaar alleen maar erger, evenals de beslissingen. De hele eerste helft was het team niet in staat de knop om te zetten, mocht Nummer 14 voor 10 minuten brommen met geel (en 2 euro) en was er dus een achterstand tegen één van de concurrenten. Gelukkig was het nog maar 1-0, tijd voor thee.

In de tweede helft een ander gezicht. De rood-blauwen speelden verder naar voren, wonnen hun duels en kwamen steeds dichterbij de goal. Het enige wat nog ontbrak was die broodnodige gelijkmaker. Baloknelli’s schot zoefde richting de kruising, maar de keeper plukte de bal klemvast uit de bovenhoek. Ook Toyboy deed een poging van afstand, maar het net krulde nog niet. Vanuit een corner wist Nummer 14 de bal binnen te werken, maar de VAR zag een handsbal en keurde de goal af. Niet veel later leek Legmeervogels te helpen. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door Nummer 14, maar hij wist de doelman niet te passeren “Kijk, ik had kunnen kiezen om er links of rechts omheen te gaan, ofschoon je schiet nog niet, maar dan moet je hoofd natuurlijk wel zeggen wat je benen moeten doen, nu deden mijn benen wat mijn hoofd niet zei en dan ga je twijfelen, ja ben je er nog? Als je gaat twijfelen om toch te schieten en je benen zijn al onderweg om er omheen te gaan, dan krijg je een schot waarin je twijfelt. Tsja dan is het logisch dat je schot niet goed is en kun je niet scoren, ofschoon, je moet niet twijfelen, maar je eerste idee met volle overtuiging inzetten. Wie het eerst bij de bal komt, kan ook als eerste bepalen wat er gebeurt, das logisch.” Wat een slap geouwehoer voor een bal die er gewoon in moet, was de korte versie van zijn reactie. De keeper speelde een goede pot en hield zijn ploeg meerdere malen op de been, maar bij het uitschieten zaten zijn dozen nog om de voeten. Zo’n 10x verdween de bal met een curve naar rechts over de zijlijn. Ondanks het betere spel, maar zonder doelpunten leek de ploeg de deksel op de neus te krijgen. Legmeervogels kon er snel uitkomen en de voorgetrokken bal was iets te ver, maar nog binnen het bereik van de spits. Op 5 meter van de goal, in een sliding, wist hij de bal te raken maar deze kaatste via de paal het veld weer in. Ook de rebound ging verloren, waardoor de het 3e Helfttal in de wedstrijd bleef. De beloning voor de tweede helft volgde kwartier voor tijd. Een voorzet van Fukushima vanaf rechts werd door een verdediger in het eigen doel gewerkt, 1-1. Het gevoel was er niet minder om bij de aangever: “Alsof je in de laatste minuut de Nations League wint, terwijl je niet in de wedstrijd zat”. Zaak om deze stand minimaal over de streep te trekken. De Daanvoerder bleef even staan voor een vrije trap, mag niet, maar wel slim. De aanvoerder aan de andere kant, die ook de vrije bal nam, zag dit niet zitten en zette een achterlijke sliding in op de toch al weke enkeltjes. Dit was een rode kaart waard, maar andermaal was dit niet het idee van de scheidsrechter. Gelukkig volgde er nog wel geel, waarbij de speler alsnog naar de kant moest voor 10 minuten. In het resterende deel zou er geen doelpunt meer vallen en dus werden de punten gedeeld.

Een overwinning zat er niet in en op basis van de hele wedstrijd ook niet terecht. Beide ploegen speelden één helft goed, beiden kregen grote kansen, beiden kregen geel en ook qua goals werd het verdeeld. Doordat concurrent WV-HEDW elders op de velden ook verloor, blijft de ploeg bovenaan staan en zal het volgende week zelf uit een ander vaatje moeten tappen tegen datzelfde WV-HEDW. Tot nu toe verliepen de wedstrijden frivool, met veel doelpunten, maar deze tegenstanders vragen meer weerstand en concentratie voor eenzelfde resultaat. Volgende week dus uit in Amsterdam om 14.15uur, wedstrijd 2 van 4 als het gaat om de koppositie. De ploeg heeft het voorlopig in eigen hand om voor de ‘koude pauze’ nog steeds bovenaan te staan.

Nummer 14

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.