LOENEN AAN DE VECHT – “Het is altijd afwachten hoe de groep uit zo’n Europees avontuur in Praag komt”, aldus coach Shredder voorafgaand aan het duel met Waterwijk 2. De wedstrijd zou plaatsvinden op dinsdagavond en de Europese reis bleek nog in de benen. Er werd moedig en strijdvaardig verloren met 1-3, maar 4 dagen later werd met dezelfde spirit DVVA 10 verslagen. In de eerste 3 wedstrijden pakken de rood-blauwen 6 punten en een 3e plek op de ranglijst.
Waterwijk bestond vooral uit jonge en fitte spelers, die onlangs het tweede hadden opgepakt en deze avond ook nog eens aangevuld werden met spelers uit het 1e. Al moesten alle zeilen af en toe bijgezet, de Loenense formatie wist goed stand te houden, maar kon niet voorkomen dat een foutje hard werd afgestraft. Oud speler van de Vecht, Patrick van Veen, schoot de bal hard achter de Vliegende keep. Toch zou de ploeg vlak voor rust op gelijke hoogte komen. Schapie, uiteraard op links, zag Snipertje bij de tweede paal en gaf een puntgave voorzet op zijn hoofd. Gehinderd door de verdediger ging de bal via zijn arm richting doel. Poppedoppie ofzo wilde geen risico nemen en schoot voor de zekerheid van dichtbij binnen. “Anders was hij naast gegaan”, vertelde de doelpuntenmaker na afloop. Ook in de tweede helft moest het 3e Helfttal vol gas geven om genoeg tegenstand te bieden. Het verzet werd echter steeds zwakker en uiteindelijk bezweek de ploeg, waardoor Waterwijk naar een 1-3 overwinning kon uitlopen. De ploeg moest zijn meerdere erkennen, maar verloor terecht van de koploper.

“Vanaf woensdag zijn we gelijk weer vooruit gaan kijken, want de thuiswedstrijd tegen DVVA stond al weer op het programma. Er was weinig tijd om beelden terug te kijken tegen Waterwijk, maar we namen de aandachtspunten mee en konden ons focussen op DVVA”, zo sprak Fukushima. Later die dag zou blijken dat het met zijn focus wel goed zat.
Voorafgaand was er eindelijk opluchting, want qua leeftijd kwam DVVA wat meer in onze richting. Echter had de wedstrijd opnieuw een hoog tempo en werd er veel gevraagd van het fysieke en conditionele gestel. DVVA wist al vroeg een waarschuwing uit te delen, door de paal te raken, maar de hele eerste helft waren er verder nauwelijks kansen te bespeuren. Toch ging de ploeg met een achterstand de rust in. Een hoge voorzet van de zijkant werd Bouwpakket te veel en stuiterde tergend langzaam de lange hoek in. Voor de tweede helft betekende het dat er nog een stapje bij moest om de opgelopen achterstand goed te maken. Shredder greep in en bracht 3 wissels in, de Bruine beer, de Strijkstok en Snipertje deden hun intrede. De Schwalbekoning had nog wat huishoudelijke taken te doen, Opa Perreira Dos Santos di Sousa Faria Dam had nog Balinese benen en moest het veld geblesseerd verlaten, evenals Schapie waarbij de knie het pootje niet meer wilde ondersteunen. Toch kon de ploeg langzaam aan meer naar voren voetballen en was het Fukushima die op kwam over de rechterkant. Die Rooie was centraal aangespeeld en zag Fukushima al opkomen. Echter speelde hij eerst nog zijn man uit, waardoor Fukushima de tijd had om de assist direct te verwerken tot doelpunt. Maat 48 schepte de bal in de winkelhaak en zette de ploegen weer op gelijke hoogte. Het signaal om nog even aan te zetten en op zoek te gaan naar de tweede. Die kwam niet veel later toen opnieuw Fukushima over rechts naar voren kwam. Al glijdend kon hij de bal terugtrekken, waar Nummer 14 klaar stond om de bal tegendraads binnen te schieten. “Elke week loop ik een km of 10 voor mezelf en vandaag gaf me dat wat extra lucht voor deze goal en assist”, zo vertelde Fukushima voor de camera’s. De voorsprong was zwaar bevochten, maar verdiend. DVVA probeerde daarna nog aan te zetten en het kwam ook nog tot enkele kansen, maar de verdediging stond weer als een huis. Inmiddels was Nummer 14 vervangen voor Shredder, die zijn rentree op de velden maakte. Hij kon echter ook niet voorkomen dat DVVA in de dying seconds nog op de lat kopte, maar het fluitsignaal bevestigde daarna de overwinning.

Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Zuid-Oost United om 13.00 uur en kan de ploeg opnieuw proberen om 3 punten mee naar huis te nemen. Europees is de ploeg nu uitgeschakeld, dus kan het vizier gericht worden op de competitie en beker. Op 11 november zal er namelijk nog aangetreden worden in de beker tegen ’t Gooi. Deze donderdag zal het vizier echter weer gericht zijn op Zuid-Oost United, nieuwe ronde, nieuwe kansen.