LOENEN AAN DE VECHT – Het was natuurlijk nog even de vraag of het door ging, maar ondanks de vele regendruppels was het veld goed bespeelbaar, wel een stevig zijwindje. Tegenstander Abcoude is de laatste jaren de Angstgegner voor Het 3e Helfttal. Te vaak werden er al punten verloren tegen die ander rood-blauwen en maakt de ploeg het zichzelf iedere keer weer lastig. Wij legden dit ook voor aan de Trainer: “Klopt, als ik ze hiervoor moet motiveren…”, reageerde hij kort. Het was duidelijk, de Trainer verlangde maar één ding van zijn ploeg.

Zoals gezegd een lastige pot. Voor iedere meter moest gestreden worden en kansen waren spaarzaam. Het overgewicht lag aan Loenense zijde, maar het overwicht in de wedstrijd balanceerde en tot echte kansen kwam het nog niet. Abcoude zat er kort op en zette zich goed in de duels, maar van beide kanten was de passing matig. Naarmate de beginfase vorderde kreeg de ploeg meer vat op de wedstrijd. Het middenveld zat er wat strakker op en kon daarmee de spitsen beter bereiken. Toch kwam er hulp van de tegenstander in de 15e minuut. De verkeerde terugspeelbal werd opgepakt door Schapie, die de bal goed liet lopen. Daarmee creëerde hij direct ruimte om uit te halen met zijn linker achterpoot. Hij schoot straks langs de uitkomende keeper de 1-0 binnen. “Dit zijn lastige ballen zo – beh – je krijgt tijd om na te denken – beh – de keeper komt uit – beh – maar ik kon hem lekker binnenschieten – beh”. Een welkome voorsprong, maar echt gerust was de Trainer nog niet. Het liep nog niet zoals hij wilde, maar toch bleef zijn ploeg strijden om Abcoude niet in de wedstrijd te laten komen. Zo waren we ook getuigen van een onbekend fenomeen. Schapie zakte iets in om Bouwpakket te helpen en maakte zelfs een sliding! “Ik dacht, glijd ie nou uit? Valt ie? Maar nee, de rollen waren omgedraaid, hij gleed de bal weg”, reageerde Bouwpakket verbaasd. Grote kansen volgden er daarna niet, al werd het nog even spannend na een Onanaatje van de Vliegende Keep, gelukkig volgde er geen doelpunt. Aan de andere kant wist Baloknelli de bal te onderscheppen en stuurde hij direct Schapie aan het werk. Met een tegenstander aan zijn poot, bleef hij door hobbelen en kon hij, uit een moeilijk hoek, hard in de dak van het doel afronden, 2-0. De harde zijwind kwam het spel en de temperatuur niet ten goede. Bij enkele corners kon die wind echter ook gevaarlijk worden. Toch wist de ploeg hier niet uit te scoren, al was Zizou nog dichtbij. Hij nam de bal hard op zijn slof, maar zag zijn inzet helaas geblokt worden. Het laatste kwartier kwam er wat verval in het spel. Abcoude won steeds meer duels, raapte de tweede bal op en kon wat verder vooruit spelen. Toch hield de ploeg stand en kwam het voor rust zelfs nog dichtbij de derde. Zizou zag de corner komen, maar deze stuiterde ongelukkig. Hij kon de bal nog “duwen” met zijn edele delen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. De rebound ging daarna via die Rooie tegen de paal.
Ondanks de voorsprong in de rust was de Trainer er nog niet gerust op. Toch kon er direct al een einde komen aan deze onzekerheid, want na een verre uittrap van de Vliegende Keep pikte de Sleep zijn bal op. Hij wist 3 spelers van zich af te houden, kwam vrij voor de goalie, maar deze wist zijn inzet te keren. De Vliegende Keep sloeg zijn handschoenen op elkaar, daar ging zijn mogelijk assist. Vervolgens kwam toch die gevreesde onzekerheid in de ploeg. De passing werd onzorgvuldig, aannames vlogen alle kanten op en enkele hachelijke momenten voor de goal leverde onrust op. De Vliegende Keep en zijn verdediging kregen het druk en hielden met kunst en vliegwerk nog altijd het doel schoon. Met name de kopbal van dichtbij werd goed gekeerd. Langzaam werd duidelijk dat de ploeg alle zeilen bij moest zetten om de overwinning veilig te stellen. Abcoude kreeg een vrije trap na een onnodige overtreding. “Ze hoeven maar één goal te maken en ze geloven er weer in”. Deze zin was nog niet uitgesproken of de bal werd binnen gekopt. Met nog ongeveer een kwartier te spelen werd het billenknijpen. Abcoude zette aan en het 3e Helfttal kon niet profiteren van de eventuele ruimte. Het was vooral tegenhouden en de duels werden steviger. Beide ploegen streden ervoor en de laatste vijf minuten moest de ploeg ook nog met 10 verder door een gele kaart voor Schapie. Met de adem hoog in de borst, de billen samen en op de tenen, kwam daar het verlossende eindsignaal.

Ditmaal pakte de ploeg 3 punten tegen een lastige tegenstander. De strijd was fel, even wat heet, maar verliep verder sportief. Na afloop was er nog meer goed nieuws, omdat enkele concurrenten wat punten hadden verspeeld. Volgende week een zware uitwedstrijd tegen Zuid-Oost United, die ook in achtervolging is op het 3e Helfttal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, sportende mensen, gras, buiten en natuur