LOENEN AAN DE VECHT – Na het Europese avontuur in Lissabon stond afgelopen zaterdag de 1e competitiewedstrijd op het programma. Vorig jaar speelden de rood-blauwen nog de Kanaalderby tegen DOB, maar nu nam het 3e Helfttal het op tegen Hertha in de N201-derby. Bij de ploeg uit Vinkeveen troffen we een oude bekende, Niels ‘Speedy Gonzalez’ Bouma. “Altijd leuk natuurlijk om terug te keren op het oude nest. Zelfde sportpark, zelfde mensen en dezelfde tegels in de kleedkamer.” De Consul was dan wel afwezig, maar hij had een fantastisch veldje achter gelaten, een biljartlaken inclusief stralend zonnetje. Nu nog 3 punten en de start was compleet.

De beginfase ging gelijk op, met enkele kleine waarschuwingen van beide kanten. Toch drongen de rood-blauwen steeds meer aan en was de Daanvoerder dicht bij de openingsgoal. Zijn poging strandde echter op de lat, goed voor 2 euro, maar die eerste treffer had wel op het goede moment gekomen. Het spel verplaatste zich van links naar recht, waardoor de zijkanten goed benut werden. Schapie stond natuurlijk weer met het krijt aan de hakken op links en wist met een goede voorzet de doorgelopen Daanvoerder te bereiken. Zijn kopbal werd van richting veranderd en ditmaal verdween de bal achter de doelman. Diverse aanvallen liepen vast in de eindfase waardoor een tweede treffer uit bleef. Hertha bleef hierdoor in de wedstrijd en kwam niet veel later zelfs weer op gelijke hoogte. Het 3e Helfttal moest toch echt een versnelling hoger spelen om deze tegenstander over de knie te leggen. Dat vond ook Opa Perreira Dos Santos di Soussa Faria Dam: “Jaah, mijn ervaring zei me dat ik een paar keer mee op moest komen en bij de 3e keer werd ik helemaal vrij gelaten. Bouwpakket zag me gelukkig staan en ik kon droog raak schieten.” De voorsprong bracht weer wat rust in het spel en zou tot de rust blijven staan.

Poppedoppie ofzo verscheen, wat verdwaasd kijkend, met zijn tas op z’n schouder: “Ik zou wat later arriveren, maar in mijn boekje bleek kennelijk UIT te staan… Gelukkig is de afstand van Vinkeveen naar Loenen niet zo heel groot, N201 af en je bent er praktisch al.” In de tweede helft zakte Hertha langzaam aan weg, maar ook nu kon de ploeg nog geen afstand nemen. Bouwpakket liet echter zien hoe een bal in de eindfase gespeeld moet worden. Hij zag Nummer 14 van de verdedigers weglopen en speelde de bal hard voorlangs. Bij de tweede paal kon hij de 3-1 binnenschuiven. De score kon even later verder uitgebreid worden vanaf 11 meter en zoals afgesproken zou de Bruine Beer de eerstvolgende penalty nemen, hij had immers nog nooit gescoord voor het 3e Helfttal. De Bruine Beer veranderde langzaam aan in een ijsbeer. Wit weggetrokken en met knikkende knieën liep hij naar voren. “Ploeggenoten wenste me nog geluk of zeiden dat ze zelf ook wat zenuwachtig waren, dat helpt natuurlijk niet echt.” Zijn angst werd werkelijkheid, want de penalty werd gekeerd.”Nja-ha… dat uhh… tsja… zul je altijd… geloof je toch niet… ik wilde…nou nou… dit hoor ik nog wel even”, klonk de Bruine Beer ontredderd. “Dit voelt een beetje alsof ik, vlak voor mijn winterslaap, de laatste zalm van het seizoen misgrijp.” Het was niet de dag van onze linksback, tot overmaat van ramp bleek hij ook de inzet te worden van de eerste weddenschap. Wie krijgt er als eerste een panna? Elke ploeggenoot kon iemand opgeven en zij die de Bruine Beer hebben, bleken spekkoper. Hertha was niet meer echt bij machte en de rood-blauwen creëerden nog voldoende aanvallen. Ook nu was de laatste pass net niet genoeg, waardoor de stand bleef haken. Niet veel later wees de arbiter voor de tweede keer deze middag naar de stip. De Bruine Beer zag het niet nog een keer zitten en ditmaal legde Nummer 14 aan. Deze pingel ging er wel in, waarmee de eindstand op 4-1 zou komen.

Er zijn nog genoeg verbeterpunten, maar de eerste overwinning is een feit en hiermee wordt de 3e plek bezet op de ranglijst. De eerste driepunter is binnen, nog 19 te gaan. Volgende week wacht Super Saturday op de Heul. Het 1e en 2e spelen thuis en Argon komt op bezoek bij het 3e Helfttal. De aftrap zal opnieuw om 12.00 uur plaatsvinden. Tot zaterdag!