LOENEN AAN DE VECHT – De oudjes van het 3e Helfttal houden zich nog altijd knap staande in de top van het klassement, momenteel staat de ploeg 2e achter Waterwijk. De afgelopen 3 wedstrijden werden er punten, verloren, verzameld, maar ook verspeeld. Door een gekneusde spatiebalk worden deze 3 wedstrijden hieronder beschreven en praten we u bij over de prestaties van onze trots, het 3e Helfttal.

Drie weken geleden gingen de rood-blauwen op bezoek bij koploper Waterwijk, die nog geen punt verloor dit seizoen. De Loenense formatie wilde hier graag verandering in brengen en ging voortvarend van start. Na 5 minuten stond het 3e Helfttal op voorsprong door, jawel, een counter. “Je hoeft niet snel te zijn voor een counter. Op tijd vertrekken en de kortste weg nemen is genoeg” zo sprak Nr 14. Hij ving de afgeslagen corner op en opende direct op Schapie. De gekrulde tweevoeter hield de bal vast op links, waar anders, waardoor de rood-blauwen er uit konden komen. Schapie opende cross op de inmiddels aangesloten Nr 14, die de bal vervolgens op de slof kon nemen en de keeper verschalkte. Waterwijk was verrast en moest in de achtervolging. Hierbij werden zij geholpen door de leidsman, die het blok op de bal van de GVR bestrafte met een penalty. Oud speler van de rood-blauwen, Patrick van Veen, scoorde vanaf 11 meter. Er waren vervolgens nog enkele kansen voor de Almeerders, maar ook het 3e Helfttal kreeg wat mogelijkheden. In de 2e helft was het spel niet anders, maar kwam de ploeg toch achter. De Vliegende Keep kon het 1e schot keren, maar de rebound werd binnengewerkt. Waterwijk liep niet achteruit, waardoor er ruimte genoeg bleef voor de Loenense aanvallers. Schapie plaatste ditmaal een bekeken bananenbal op het hoofd van de Daanvoerder, die vervolgens goed naar de grond kopte, 2-2. Beide ploegen wilde winnen en gingen op zoek naar een 3e treffer. Helaas viel deze aan de verkeerde kant, waardoor Waterwijk in de laatste minuten opnieuw de volle buit pakte.

Een week later kwam nummer 4 de Meer uit Amsterdam op bezoek en opnieuw begonnen de rood-blauwen sterk. Nr 14 reageerde goed op een afwijkend schot van de Schwalbekoning en tikte, al dan niet buitenspel, de openingstreffer binnen. Enkele minuten later rondde hij tevens een schitterende aanval af. Die Rooie opende op Schapie, hij gaf in 1x voor uit de lucht en Nr 14 tikte zijn 2e tegen de touwen. Bij vlagen werd er goed gevoetbald en leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter keerde de Meer terug in de wedstrijd dankzij eigen fouten. Bij de eerste goal schoot Nielendinho Fukushima de bal omhoog in plaats van weg en kon de aanvaller de 1-2 binnenkoppen. De vrije trap voorafgaand aan de 2-2 werd finaal gemist door Nr 14 en caramboleerde door de defensie, waarna ook deze werd afgerond. Het spel van de rood-blauwen bleef er goed uitzien en resulteerde in een nieuwe voorsprong. “Ik had mijn hoeven laten slijpen voor de wedstrijd”,vertelde Schapie, want zijn voorzetten waren afgemeten deze dag. Bouwpakket kon de 3-2 uit zijn voorzet onderkant lat binnenkoppen en Poppedoppie ofzo leek de 4e te maken. Bij de videobeelden was het namelijk niet goed te zien, was het nou de verdediger of Poppedoppie Ofzo: “Ik begrijp dat het lastig te zien was, maar ik voelde de bal duidelijk op de zijkant van mijn voet vallen”, zei hij zelfverzekerd. De voorsprong van 2 goals was dus voor rust nog hersteld. Na rust hetzelfde beeld, voetballend was het 3e Helfttal heer en meester. De mooiste goal kwam van de poot van Schapie. “Op 35 meter van de goal stuiterde de bal lekker op en ik was de voorzetten wel even zat.” Vervolgens vloog de bal over de keeper, 5-2. Ook de 6e treffer begon bij Schapie. Zijn vrije trap liet Nr 14 in buitenspelpositie lopen, maar daarachter was de immer doorlopende Daanvoerder er als de kippen bij en tikte kalm de 6e goal binnen. Het slotakkoord werd opgezet door Opa Perreira dos Santos di Sousa Faria Dam, die opstoomde op links. Met een bekeken voorzet bereikte hij Nr 14, die alle tijd had om de eindstand in de hoek te koppen. Met deze zevenklapper nestelde de ploeg zich op de 2e plaats.

Afgelopen zaterdag stond de kanaalderby op het programma, ditmaal in Nigtevecht. Met een heerlijk zonnetje werd er in de schaduw van de nieuwe fietsbrug afgetrapt voor een lekker potje voetbal. Wedstrijden tegen DOB staan altijd in het teken van hard werken, doorgaan, blijven lopen, etc. Het 3e Helfttal was echter geen schim van de week ervoor, waardoor het voetbal ontbrak en de wedstrijd verre van hoogstaand was. Ondanks dat DOB al betere kansen kreeg, kwam de ploeg toch op voorsprong uit een standaardsituatie. De vrije trappen van de Strijkstok bleken veel gevaar te stichten. De eerste werd bijna binnen gekopt door Nr 14, maar de tweede was een prooi voor de Daanvoerder. Hij kopte half vallend, knap diagonaal binnen. De voorsprong gaf wat lucht, maar het voetbal werd er niet beter van. DOB bleef opportunistisch en werd beloond met een gelijkmaker. Het afgeslagen schot kon worden binnengeschoten in de rebound en de wedstrijd lag weer open. Ook in de tweede helft was het vooral een wedstrijd van doorzetten. Wie de minst slechte dag had kon er nog wel eens met de overwinning vandoor gaan. Andermaal viel de goal uit een standaardsituatie, ditmaal een corner. Bouwpakket raakte de bal vol op het hoofd, zijn voorhoofd deze keer en deze viel bij de eerste paal binnen, 1-2. DOB zette nog een keer alles op alles en kwam dreigend door op rechts. De eerste keer kon de Bruine Beer deze nog tegen houden. “Zo! Sie Bfal, klapfte fol op mun wang. Evuh dacht ik dfat mun tfanden er uit fieluh.” Niet veel later was er opnieuw een vrije trap op links. DOB nam deze snel, ondanks twee ballen in het veld en slingerde de bal voor de goal. Deze kon tot 3 meter van de goal niet worden weggewerkt en ook de Vliegende Keep bleef op zijn lijn staan, waardoor de spits de bal letterlijk binnen kon lopen. Een eenvoudige, maar zeer vervelende gelijkmaker. Het 3e Helfttal had deze ploeg de wil op moeten leggen, maar kon geen vuist maken. Het gelijkspel maakt de 2e plek wat meer onzeker, aangezien DVVA op verliespunten de rood-blauwen voorbij kan en Almere staat ook nog maar 1 punt achter. Waterwijk won met 5-1 van DVVA en heeft de titel binnen. Volgende week wacht er een onderlinge strijd met DVVA en de week erop komt Almere op bezoek. Als het 3e Helfttal deze twee wedstrijden tot een goed einde kan brengen, is er een mooie prestatie in het vooruitzicht.

Donderdagavond 26 april schuiven de spelers en sponsors aan voor het tweede 3e-Helfttal-sponsordiner bij ’t Amsterdammertje, te Loenen aan de Vecht. Net als vorig jaar zullen zij daar verwend worden door de culinaire hoogstandjes van masterchef André en worden er prijzen verdeeld middels een loterij. Deze avond staat in het teken van dank aan de sponsors voor het mooie seizoen tot nu toe. We danken tevens Schapie, die andermaal gezorgd heeft voor deze organisatie. Een smaakvolle en gezellige avond zal klokslag 12 uur Koningsdag 2018 inluiden, hoezee! Voor het 3e Helfttal.